Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@13:44:47 GMT

این زودتر می خواستی، حالا چرا؟!

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۲۰۳۱۴

این زودتر می خواستی، حالا چرا؟!

مشاهده بازنشر همراه با تحسین ویدئویی از اظهارات یکی از دانشگاهیان کشور از سوی سردبیر سابق کیهان، آقای مهدی نصیری انگیزه این نوشته کوتاه است.

 در این ویدئو که در فضای مجازی منتشر شده یکی از دانشگاهیان با بیانی صریح اما محترمانه و مشفقانه نقدهایی را به نظام حکمرانی کشور مطرح و خواهان توجه مسوولان ارشد کشور از جمله رهبر انقلاب به آن می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سردبیر سابق کیهان در بازنشر این سخنان در کانال تلگرامی اش آن را تحسین و بر «شهامت»، «شفقت» و «دلسوزی» او درود فرستاده است . 

  ناظران و خوانندگان مطلب کوتاه آقای نصیری ناخواسته سال های پایانی دهه شصت و سال های نخست دهه هفتاد را برایشان به یاد می آورند. سال هایی که آقای نصیری به عنوان سردبیر جدید و جوان کیهان منصوب شده بود و به دلیل اختلاف فکری با گردانندگان کیهان فرهنگی اقدام به درج مطالبی علیه دکتر عبدالکریم سروش می کرد که مقالاتش ( قبض و بسط تئوریک شریعت) در کیهان فرهنگی چاپ شده بود. مقالاتی کاملا تئوریک و در حوزه معرفت شناسی دینی که از نظر آقای نصیری خطرناک تشخیص داده شده بود.  

کسانی که آن سال ها را به یاد دارند یا با فاصله کوتاهی از آن آگاه شدند با دیدن تحسین اخیر آقای نصیری بر نقدهای سیاسی یک دانشگاهی بلافاصله از خود می پرسند کیهان فرهنگی را در اوایل دهه 70 چند درصد از مردم می خواندند و از این خوانندگان چند درصد مقالات قبض و بسط سروش را می فهمیدند که آقای مهدی نصیری و همفکرانش با کشاندن مباحث آن به عرصه عمومی در روزنامه کیهان و حساسیت برانگیختن نسبت به  آن رفته رفته یک مجادله فکری و معرفت شناسانه را به منازعه سیاسی پر هزینه ای برای سروش و همفکرانش تبدیل و کم کم سروش را که یکی از با سوادترین متفکران نظام جمهوری اسلامی بود ( با همه نقدهایی که به او وارد است) تاراندند؟! حالا چه شده که آقای نصیری ویدیوی از اظهارات انتقادی و سیاسی یک استاد دانشگاه را گذاشته و نسبت به آن تحسین نثار کرده و  درودش فرستاده است !؟ 

چگونه یک بحث و مجادله «فکری» در آن زمان یک اقدام «سیاسی» و ضدیت با نظام بود اما انتقاد صریح سیاسی یک استاد دانشگاه که برای مخاطب میلیونی در فضای مجازی منتشر شده، شایسته تحسین است ! 

البته که نقد و انتقاد از جانب هر کسی علی الخصوص مردان صاحب رایی چون منتشرکننده ویدیوی یاد شده ، شایسته تحسین است اما این خوشامد ها و درود فرستادن های دیرهنگام به منتقدان از جانب کسانی چون آقای مهدی نصیری چندان پذیرفته نیست. 

این هم از عجایب دیگر سرزمین ماست که در فاصله ای کوتاه که هنوز حافظه ها یاری می دهد، کسانی که خودشان بخشی و بلکه گاه محور اصلی برخی مشکلات منتهی به اوضاع نابسامان امروزند حالا جلوتر از بقیه می دوند.

آقای نصیری و همفکرانشان معمولا در چنین مواقعی پاسخ شان این است که مقالات سروش پایه های اعتقادی مردم را سست می کرد. 

جدا از آنچه درباره خوانندگان محدود و متخصص مقالات قبض و بسط و نظایر آن گفته شد، باید گفت با این استدلال بسیاری از اندیشه های متفکران مشهور مسلمان که ما امروز به آن ها افتخار می کنیم نوشته و منتشر نمی شد و تاریخ ما هم کم نیست از این دست تنگ نظری ها و بعضا تکفیرهایی که نثار برخی متفکران مهم شده است و البته که این قبیل پاسخ ها از سوی کسانی مانند آقای مهدی نصیری که مشی فکری اش مخالفت با فلسفه است، بر خلاف درودش بر  منتقدان،  هیچ تعجبی ندارد .

آقای نصیری در آن سال ها جوانی بود حداکثر  25 تا 30 ساله و قطعا کم تجربه در امور سیاست و جامعه. آیا نگاه امروز ایشان ناشی از پختگی و تجربه بیشتر است یا تغییرات فکری ؟! 

پاسخ هر چه باشد در هر حال، نتیجه چیزی جز دریغ خوردن بر سال هایی نیست که می شد با تقویت فرهنگ نقد و مدارای فکری و با درایت، بهره بیشتری نصیب فرهنگ و اجتماع این سالهای کشور شود. افکار عبدالکریم سروش مانند هر تلاش فکری دیگری باید نقد می شد (و هنوز هم باید نقد شود)  اما اگر این نقدها و مانندش در آن سال ها از هیاهوی سیاست برکنار می ماند فرهنگی را پایه می گذاشت که امروز دیگر آقای نصیری از اقدام طبیعی یک دانشگاهی چنین ذوق زده نشود.

 

 

منبع: الف

کلیدواژه: آقای مهدی نصیری آقای نصیری سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۰۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیهان: ما محترمانه حجاب سر زنان می کنیم اما رضا شاه با ضرب و شتم حجابشان را برمی داشت

روزنامه کیهان به اظهارات احمد علیرضابیگی نماینده تبریز در باره حجاب واکنش نشان داد.

روزنامه کیهان نوشت: یک نماینده ردصلاحیت شده این دوره از انتخابات بدون فهم فلسفه حجاب مدعی شده اگر نظام ستمشاهی توانست با زور و جبر چادر از سر زنان ما باز کند، اکنون هم می‌توان با الزام قانونی عکس آن را انجام داد.

مقایسه الزام حجاب همراه با اقناع فرهنگی و محترمانه زنان بی‌حجاب در جمهوری اسلامی با رفتارهای مخوف و ضرب و شتم بانوان محجبه توسط رژیم دیکتاتوری پهلوی از مبنا دچار اشکال است. حجاب یک قانون مثبت، سازنده و موافق با فطرت و متضمن کرامت انسانی بانوان است. اما بی‌حجابی و برهنگی درتضاد بافطرت انسان است و نتیجه‌ای جز افزایش خیانت و فساد و فروپاشی کانون خانواده ندارد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: لقب‌های تازه کیهان برای 5 چهره سیاسی و فرهنگی کیهان: اعتراض به حجاب بهانه‌ای برای فتنه‌گری در دانشگاه

دیگر خبرها

  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • آندرتیکر به مقایسه شان مایکلز و ای جی استایلز پرداخت/ اخبار WWE
  • کیهان: ما محترمانه حجاب سر زنان می کنیم اما رضا شاه با ضرب و شتم حجابشان را برمی داشت
  • عملکرد هلال احمر در تسکین آلام رنج‌دیدگان قابل تحسین است
  • کیهان: با تخلف باید برخورد شود چه دزد باشد چه زن بی‌حجاب!
  • شلوار عجیب و غریب کیم جونگ اون سوژه رسانه‌های جهان شد + تصاویر
  • کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟
  • (ویدیو) صف طولانی اصفهانی‌ها برای سروش صحت
  • صف طولانی اصفهانی برای سروش صحت